Η εγκυμοσύνη δεν είναι αντίθετη με τη σεξουαλικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, το ποσοστό των γυναικών που θέλουν σεξ είναι μεγαλύτερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με πριν από την έναρξη της κύησης. Οι περισσότερες δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως στην αρχή και στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Τις πρώτες εβδομάδες της κύησης εμφανίζεται πτώση της επιθυμίας για σεξ κατά 20%. Η γυναίκα σε αυτήν τη φάση αισθάνεται κόπωση, ναυτία, ευαισθησία στους μαστούς. Παράλληλα «μπλοκάρεται», αναζητεί τον νέο της ρόλο, το σώμα και η διάθεσή της αλλάζει, ενώ ο άνδρας διακατέχεται από ψυχική αστάθεια και αμηχανία, αλλά και τον φόβο της αποβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ της 32ης και της 36ης εβδομάδας, το σεξ όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά, αντίθετα, προτείνεται. Όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα, αν και η libido της γυναίκας είναι υψηλή, ο άνδρας έχει μειωμένη επιθυμία. Είναι, μάλιστα, η στιγμή που για πρώτη φορά στη ζωή του ο άνδρας θα εμφανίσει στυτική δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτιση.

Τέλος, στο χρονικό διάστημα από την 36η εβδομάδα έως τον τοκετό, το ζευγάρι «κλειδώνει» στον επερχόμενο τοκετό και τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού η γυναίκα νιώθει έντονη πίεση στην πύελο, το στήθος της παύει να αποτελεί ερωτογενή ζώνη, ο άνδρας δεν αντλεί ευχαρίστηση από την επαφή και έχει μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσει σεξουαλική δυσλειτουργία.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, το σεξ στην εγκυμοσύνη εξαρτάται από το σεξ πριν από την εγκυμοσύνη και επηρεάζει το σεξ μετά την εγκυμοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: stogiatro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης