Οι λόγοι που οδηγούν άνδρες και γυναίκες στην απιστία είναι πολλοί και μάλιστα τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αν λάβει κάποιος υπ’ όψιν ότι δεν ορίζουμε όλοι την απιστία με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, για κάποιους το ιδιαίτερα δημοφιλές πλέον sexting θεωρείται απιστία, ενώ για άλλους όχι. Έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο ερευνών ότι σε γενικές γραμμές οι άνδρες αποδέχονται έναν πιο «αυστηρό» ορισμό της απιστίας σε σύγκριση με τις γυναίκες, με την έννοια ότι θεωρούν απιστία κυρίως ό,τι σχετίζεται με τη σωματική επαφή (σεξ, φιλί κ.λπ.) και όχι για παράδειγμα συμπεριφορές όπως το φλερτ.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα σεξ και σχέσεων, το χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα πηγάζει από εξελικτικές διαφορές σχετικά με το τι θέλουν άνδρες και γυναίκες στις ερωτικές σχέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνθρωποι απατούν για πολλούς λόγους: επειδή βαριούνται, επειδή ψάχνουν την ποικιλία στο σεξ, από εκδίκηση, επειδή δεν είναι συναισθηματικά ή σεξουαλικά ικανοποιημένοι, για να ζήσουν μια περιπέτεια κ.α.» αναφέρει ο δρ Ντέιβιντ Μπους, ειδικός στην εξελικτική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. «Οι λόγοι που ωθούν στην απιστία είναι σχεδόν τόσοι όσοι οι λόγοι που κάνουμε σεξ» προσθέτει ο κ. Μπους.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης