Είσαι εθισμένη με το profil του πρώην σου στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξημεροβραδιάζεσαι περιμένοντας την επόμενη «διαδικτυακή» του κίνηση; Ίσως να μην είναι και τόσο παράλογο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Σε γενικότερο πλαίσιο, έρευνες έχουν δείξει πως οι μηχανισμοί του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον έρωτα είναι οι ίδιοι με αυτούς που ενεργοποιούνται όταν κάποιος κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σε αυτό, οι ειδικοί επισημαίνουν πως δεν φταίει τόσο πολύ το συναίσθημα όσο η δύναμη της συνήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Concordia, Τζιμ Φάους, η αγάπη είναι στην πραγματικότητα μια συνήθεια που διαμορφώνεται από τη σεξουαλική επιθυμία και την επιθυμία της ανταμοιβής.

Η σύνδεση που έχουμε με έναν άνθρωπο, έστω και εγκεφαλικά, δεν σταματάει τη στιγμή που χωρίζουμε. Μάλιστα, μία έρευνα σε φοιτητές έδειξε πως το 85% αυτών αν και είχε χωρίσει οριστικά, σημεία του νευρικού τους συστήματος «μαρτυρούσαν» ότι ήταν ακόμη ερωτευμένοι, κάθε φορά που κοίταζαν φωτογραφίες των πρώην τους.

Μία άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οντάριο αναφέρει πως η πλατφόρμα του Facebook είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να παρακολουθούμε τους πρώην μας, καθώς στην αρχή είμαστε ανίκανοι να «ξεκολλήσουμε» από τη… συνήθειά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης