Η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση είναι ακόμη και σήμερα ένα θέμα ταμπού. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τις επιπτώσεις αυτής της πρακτικής, όπως ότι προκαλεί τύφλωση ή παραφροσύνη. Δύο επιστήμονες από την Αυστραλία βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας τα οφέλη του αυνανισμού για την υγεία.

Ειδικότερα, ο Άντονι Σαντέλλα και η συνάδελφός του Σπρινγκ Τσενόα Κούπερ από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ δηλώνουν ανοιχτά πως η σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από σοβαρές ασθένειες, όπως η κυστίτιδα, ο διαβήτης ή ο καρκίνος του προστάτη. Οι δύο ερευνητές δήλωσαν πως «για τις γυναίκες, ο αυνανισμός προλαμβάνει τις λοιμώξεις του τραχήλου και του ουροποιητικού, χάρη στη διαστολή του τραχήλου κατά τη διέγερση». Με τον τρόπο αυτόν, τα κολπικά υγρά και τα βακτήρια που υπάρχουν σε αυτά απομακρύνονται από το σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η αυτοϊκανοποίηση μειώνει, επίσης, τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, καταπολεμά την αϋπνία λόγω απελευθέρωσης ορμονών και έντασης, και ενδυναμώνει την περιοχή της πυέλου χάρη στις συσπάσεις του οργασμού. Δεν παραλείπουν, όμως, να τονίσουν ότι αυτή η σεξουαλική πρακτική προλαμβάνει και τον καρκίνο.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, πιθανότατα χάρη στην απελευθέρωση τοξινών από τους αδένες. Σύμφωνα με τους δύο Αυστραλούς επιστήμονες, ο αυνανισμός φαίνεται να έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό των ανδρών.

Πιστεύουν ακόμη ότι ο αυνανισμός προλαμβάνει και την κατάθλιψη, χάρη στις «ενδορφίνες της χαράς» που παράγονται. Αυτές αυξάνουν σε μικρό βαθμό και τα επίπεδα της κορτιζόλης, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ανοσοποιητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι ερευνητές δηλώνουν πως ο αυνανισμός είναι ένας απλός τρόπος να επιτύχουμε συχνότερο οργασμό. Τα άτομα που επιτυγχάνουν τακτικά τη σεξουαλική κορύφωση αντιμετωπίζουν λιγότερο στρες, έχουν χαμηλότερη πίεση, αυξημένη αυτοπεποίθηση και πονούν λιγότερο.

Πηγή: onmed.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης