Ένα καλό πρωινό συνοδεύεται συνήθως και από αυγά, τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες.

Κι αν δε συνηθίζετε να τρώτε -ή να σερβίρετε στους αγαπημένους σας- αυγά με το πρωινό γεύμα, ίσως διαβάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάζετε παρακάτω να αλλάξετε γνώμη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που περιέχεται σε ορισμένα τρόφιμα, μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά μας.

Σε πειράματα που έκαναν, βρήκαν ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας τρυπτοφάνης –ισοδυναμεί με τρία αυγά- «διπλασιάζει» τα ποσά που οι εθελοντές δωρίζουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα αυγά και άλλα τρόφιμα, όπως τα ψάρια και το γάλα, είναι πλούσια πηγή αυτού του αμινοξέος, το οποίο ο οργανισμός το μετατρέπει στην ορμόνη της «ευχαρίστησης», σεροτονίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, αναφέρουν στην έρευνά τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology το εξής:

«Για πρώτη φορά ερευνήσαμε το κατά πόσο η χορήγηση μιας ουσίας, η οποία περιέχεται σε τρόφιμα όπως τα αυγά, τα ψάρια, η σόγια και το γάλα, μπορεί να προωθήσει το αίσθημα γενναιοδωρίας και φιλανθρωπίας»…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης