Οι τρόποι για να προστατευτείτε από τους ανθρώπους που θέλουν το κακό σας

Οι τρόποι για να προστατευτείτε από τους ανθρώπους που θέλουν το κακό σας
Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι φίλοι μας, μας αγαπούν και μας υποστηρίζουν και σίγουρα δεν νομίζουμε ότι έχουν πρόθεση να μας κατηγορήσουν και να μας υποβιβάσουν πίσω από την πλάτη μας. Συνήθως ξεκινάμε τις φιλικές μας σχέσεις με όλη τη καλή μας διάθεση. Ανοίγουμε την καρδιά μας και εμπιστευόμαστε τους φίλους μας ακόμα και με τις πιο κρυφές μας σκέψεις. Δυστυχώς όμως η ανθρώπινη φύση πολλές φορές υπερτερεί του αγνού συναισθήματος της φιλίας και ο σημερινός μας φίλος μπορεί να γίνει ο πιο μεγάλος εχθρός μας αύριο, γιατί το μικρόβιο της ζήλιας έχει μπει βαθιά μέσα στην καρδιά του.

Οι φίλοι που ζηλεύουν μπορεί να είναι ενοχλητικοί ή και επικίνδυνοι. Γιατί; Γιατί ξέρουν τις αδυναμίες μας, ξέρουν αρκετά γεγονότα και λεπτομέρειες από την ζωή μας γεγονός που τους δίνει τη δύναμη να μας πληγώσουν και να μας χτυπήσουν ακριβώς εκεί που θα πονέσουμε. Η ζήλια πηγάζει από την ανασφάλεια του φίλου / της φίλης μας. Δεν φταιμε εμείς για την δημιουργία αυτού του συναισθήματος γιατί πολύ απλά κάνουμε κάτι για να το δημιουργήσουμε.

Η συναισθηματική ανισορροπία που προκαλεί το συναίσθημα της ζήλιας βρίσκει τα αίτια της στην ζωή και στα βιώματα του φίλου / της φίλης μας. Μπορεί να αισθάνεται ανασφάλεια για την εμφάνιση του / της! Μπορεί να αισθάνεται ότι οικονομικά δεν μπορεί να φτάσει στα δικά σας επίπεδα και αυτό να τον εξοργίζει…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, 14:48