Νέες ενδείξεις ότι η κατάθλιψη μπορεί να κόβει χρόνια από τη ζωή βρήκαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι παρακολούθησαν επί αρκετές δεκαετίες την πορεία της υγείας χιλιάδων εθελοντών.

Όπως διαπίστωσαν, η θνησιμότητα μεταξύ όσων έπασχαν από κατάθλιψη ήταν αυξημένη, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ψυχική διαταραχή υπονόμευσε την υγεία τους και αύξησε τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα μελέτη συμπεριελήφθησαν συνολικά 3.410 άνδρες και γυναίκες από τον Καναδά, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στην έρευνα σε τρία κύματα: το 1952, το 1970 και το 1992.

Σε κάθε κύμα, το περίπου 6% των συμμετεχόντων έπασχε από κατάθλιψη, λένε οι ερευνητές από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Υγείας του Παιδιού & Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHHD).

Και στα τρία κύματα, οι άνδρες με κατάθλιψη είχαν μειωμένο προσδόκιμο επιβίωσης. Για παράδειγμα, ένας 25άρης που είχε κατάθλιψη το 1952 μπορούσε να αναμένει ότι θα ζήσει κατά μέσον όρο άλλα 39 χρόνια. Ωστόσο, ένας συνομήλικός του χωρίς κατάθλιψη μπορούσε να αναμένει ότι θα ζήσει άλλα 51 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης