Οι μύες της αυτοπεποίθησής μας υπάρχουν και ας μη τους βλέπουμε. Οι μύες της ψυχολογίας μας είναι πάντα εδώ και συνήθως τους αφήνουμε αγύμναστους.

Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να «πέφτουμε» ψυχολογικά, να μη διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και να ανεχόμαστε όσα δεν θα έπρεπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτό κορίτσια μου, θέλω σήμερα να κάνουμε ένα διαφορετικό workout, ένα workout ψυχής για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας με τρεις απλές «ασκήσεις» από τη Susan David, Ph.D., κλινική καθηγήτρια ψυχολογίας στο Harvard Medical School και συγγραφέα του βιβλίου Emotional Agility!

1. Νιώσε τα συναισθήματά σου

Έρευνες έχουν δείξει πως το να «μάχεσαι» ενάντια στα συναισθήματά σου, γίνονται πιο δυνατά. Το «κλειδί» είναι να αναγνωρίσεις τις αρνητικές σκέψεις, χωρίς να τις αφήνεις να σε καθορίζουν. «Όλα τα συναισθήματα -θετικά και αρνητικά- είναι προσωρινά» σημειώνει η David. «Δώσε χώρο γι’ αυτά τα συναισθήματα και επίτρεψε στον εαυτό σου να προχωρήσει». Μία άσχημη μέρα στη δουλειά δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να περάσεις τέλεια στο μάθημα spinning που έχεις αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης