ΚΡΙΟΣ

Το να θέλεις να είσαι διαρκώς πρώτος και καλύτερος είναι πολύ κουραστικό ακόμα και για σένα. Πώς να μην σε εξαντλεί μερικές φορές; Δεν χρειάζεται όμως να ανταγωνίζεσαι ή να προσπαθείς να φτάνεις ή και να ξεπερνάς τα άτομα με τα οποία συνυπάρχεις σε ένα χώρο, επαγγελματικό, κοινωνικό ή οτιδήποτε άλλο. Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι και μη συγκρίνεσαι διαρκώς μαζί τους. Αρκεί να προσπαθείς να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου, τίποτα λιγότερο και κυρίως τίποτα περισσότερο. Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις επάνω σου. Κάνε ίνδαλμά σου τη μελλοντική εκδοχή του εαυτού σου και όχι τα άλλα πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΑΥΡΟΣ

Η ζωή είναι τέλεια με τις ατέλειές της και αυτό ιδιαίτερα εσύ, με τις ταυρίσιες σου απαιτήσεις και προδιαγραφές, καλά θα κάνεις να το καταλάβεις το συντομότερο. Δεν είναι κακό να επιδιώκεις την υπεροχή, γιατί έτσι φτάνεις ψηλότερα. Όμως, μην ξεχνάς ότι η απόλυτη τελειότητα ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού. Και αυτός ο απροσπέλαστος στόχος μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ανεπαρκής, ιδίως σε ένα κόσμο που σε σπρώχνει να ξεχάσεις την αληθινή σου ταυτότητα για να φτάσεις εκείνο που κάποιοι άλλοι έχουν καθορίσει ως πρότυπο. Επιδίωκε λοιπόν να είσαι απλά… άριστος. Αρκέσου στο να ξέρεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν. Και αυτό είναι μια μορφή τελειότητας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν αισθάνεσαι ότι δεν βρίσκεσαι και πολύ κοντά στην κατάκτηση των στόχων σου, να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι απλώς αυτό που θέλεις δεν έχει συμβεί ακόμα. Αλλά τίποτα δεν αποκλείει να συμβεί στο μέλλον. Μπορεί και γρηγορότερα απ’ όσο φαντάζεσαι. Υπάρχει κάποιος λόγος που βρίσκεσαι στη συγκεκριμένη κατάσταση σε αυτή τη δεδομένη φάση της ζωής σου. Αντί να αφήνεις τις σκέψεις σου να σε περιορίζουν στο μη ικανοποιητικό παρόν, χρησιμοποίησέ τις σαν εφαλτήριο, κάνοντας ένα… διδυμίσιο άλμα, για να σχεδιάσεις το καλύτερο αύριο. Και μην ξεχνάς πως σε κάθε δεδομένη στιγμή αυτό που έχουμε, είναι ακριβώς εκείνο που μας χρειάζεται για να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης