Έρευνα της ιστοσελίδα γνωριμιών, OkCupid’s, έδειξε πως οι γυναίκες που αποφασίζουν να στείλουν πρώτες μήνυμα στον άλλον, είναι 2% φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν θετική απάντηση, σε σχέση με τους άντρες.

Τον άγραφο κανόνα που θέλει τους άντρες να στέλνουν πρώτοι μήνυμα στο αντίθετο φύλο,έρχεται να «καταρρίψει» μία έρευνα, η οποία επισήμανε πως οι γυναίκες που έστειλαν πρώτες, δεν βρήκαν… χαμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία μελέτησε 70.000 χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (οι οποίοι έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα γνωριμιών). Το αποτέλεσμα ήταν πως οι γυναίκες που στέλνουν μήνυμα σε έναν άντρα είναι πολύ πιο πιθανό να λάβουν μία θετική απάντηση, από τους άντρες οι οποίοι είτε δεν δέχθηκαν καμία απάντηση, είτε έφαγαν «Χ».

Επίσης όσοι άντρες είδαν τα προφίλ των γυναικών που τόλμησαν και έστειλαν πρώτες, τις θεώρησαν πιο ελκυστικές από άλλες.

Η έρευνα έδειξε πως περίπου το 12% των μηνυμάτων που έστειλαν οι άνδρες σε γυναίκες τον τελευταίο μήνα, κατέληξαν σε ραντεβού, σε αντίθεση με τις γυναίκες που το ποσοστό έφτασε στο 30%. Πάντως, παρόλο το ότι οι γυναίκες παίρνουν τελικά ευκολότερα αυτό που θέλουν, οι άνδρες στέλνουν 3,5 φορές περισσότερα μηνύματα απ΄ ότι οι γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι γυναίκες γνωρίζουν καλύτερα πως να ξεκινήσουν μια κουβέντα και μετά να πετύχουν το στόχο τους», δήλωσε ο Whitney Wolfe, ιδρυτής μίας εφαρμογής γνωριμιών, του Bumble.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης