Πέρα όμως από τα θέματα αισθητικής, το κάθε χρώμα είναι μια ακτινοβολία, μια δόνηση που μπορεί να εναρμονίζεται ή και όχι με τον καθένα μας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία λοιπόν, το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χρώματα που του ταιριάζουν…

ΚΡΙΟΣ
Κανένα χρώμα δεν εναρμονίζεται καλύτερα με την ενέργεια του Κριού όσο το κόκκινο. Είναι άλλωστε και το φυσικό χρώμα του κυβερνήτη-πλανήτη του, του Άρη. Συνδέεται με τον έρωτα, τη γονιμότητα, τη ζωντάνια. Το κόκκινο δίνει ζωντάνια και εγρήγορση, αλλά και θάρρος, καθώς και δύναμη της θέλησης, αν έχει να αντιμετωπίσει κανείς μια δύσκολη περίσταση. Οργανικά, επιδρά ενισχύοντας την αδρεναλίνη και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Επίσης βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναλλακτικά, ένα άλλο χρώμα καλό για τον Κριό είναι το λευκό. Συμβολίζει την αθωότητα και την αγνότητα, δυο χαρακτηριστικά που συχνά τα έχει αυτό το ζώδιο, πίσω από την επιθετική εξωτερική εικόνα του.

ΤΑΥΡΟΣ
Το ροζ ταιριάζει στον Ταύρο, που αναζητά τον έρωτα και την τρυφερότητα, αλλά και την ευτυχία μέσα από την οικογενειακή ζωή. Το χρώμα αυτό ταυτίζεται με την άνευ όρων αγάπη που πηγάζει από την καρδιά. Φέρνει ηρεμία και αίσθηση ασφάλειας, ιδίως στα άτομα που την έχουν ανάγκη για να αισθάνονται γαλήνη. Επίσης παρηγορεί από τον πόνο της απώλειας.

Μια άλλη ταιριαστή επιλογή για το ζώδιο αυτό που αγαπά τη φύση είναι το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις του. Ιδίως τα ανοιχτά πράσινα θυμίζουν το χρώμα που έχουν οι φυλλωσιές τον Απρίλιο και τον Μάιο, στις μέρες του Ταύρου. Όμως και το γαλάζιο του ουρανού θεωρείται «ταυρίσιο» χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης