Πώς εκφράζουν το στοιχείο τους τα ζώδια της Φωτιάς

ΚΡΙΟΣ
Η ζωντάνια και η ορμητικότητα του Κριού θυμίζουν την αρχή της άνοιξης, στην οποία τοποθετείται χρονικά το ζώδιο. Παρόμοια είναι και η ποιότητα της Φωτιάς του. Πραγματικά, η Φωτιά του Κριού είναι η ανεξέλεγκτα μαινόμενη πυρκαγιά, που τίποτα δεν τη σταματά, παρά μόνο το ίδιο το γεγονός ότι δεν έχει τι άλλο να κάψει. Και αντίστοιχα με τον παρορμητικό Κριό, που κινητοποιείται πρωτίστως με αφορμή εξωτερικά ερεθίσματα, η ενέργεια της Φωτιάς του χρειάζεται μια σπίθα που να προέρχεται από τον έξω κόσμο, για να εξαπολυθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΛΕΩΝ

Η χρονική περίοδος του Λέοντα βρίσκεται μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν ο Ήλιος έχει τη μεγαλύτερή του δύναμη και η φύση προσφέρει πλουσιοπάροχα τους ώριμους καρπούς της. Και σαν την εκθαμβωτική ηλιακή θέρμη, η Φωτιά αυτού του ζωδίου είναι ισχυρή αλλά και σταθερή, δημιουργώντας μια αίσθηση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και θαλπωρής σε όσους τη δέχονται. Η Φωτιά του Λέοντα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό το γενναιόδωρο και προστατευτικό ζώδιο, που στη ζωή του δρέπει τους καρπούς του δυναμισμού, του θάρρους και της ηγετικής στάσης του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Φωτιά του Τοξότη μπορεί να θεωρηθεί σαν η πιο εξελιγμένη μορφή της Φωτιάς των άλλων δύο συντρόφων του στην «πύρινη» ομάδα, του Κριού και του Λέοντα. Είναι σαν εκείνους δυναμικός στα ξεκινήματά του και θέλει να είναι μπροστάρης. Ωστόσο, σε αντιδιαστολή με τα άλλα δύο πύρινα ζώδια, ελάχιστη σημασία έχει για τον Τοξότη το κατά πόσον οι άλλοι θα τον ακολουθήσουν. Σέβεται την άποψη των υπολοίπων και δεν τον απασχολεί να επιβάλλει τη δική του. Ανοίγει νέους ορίζοντες πρώτα για τον εαυτό του και όποιος θέλει, ας ακολουθήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης