Eίναι η περίοδος του ξενυχτιού και των πάρτι και άρα η ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, και -γιατί όχι;- και έναν νέο έρωτα. Για να μην καταλήξετε με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για ασφαλές σεξ, ώστε να προλάβετε τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε
Προφυλακτικά, αντισυλληπτικά ή όποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης χρησιμοποιείτε. Το πιο συχνό λάθος είναι κάποιος να φεύγει για διακοπές χωρίς να παίρνει την αντισύλληψη μαζί του ή να ξεμένει από χάπια, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα προφυλακτικά είναι ο μόνος τρόπος αντισύλληψης που προστατεύει ταυτόχρονα από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα ΣΜΝ. Είναι χρήσιμα όταν κάνετε σεξ με κάποιον που δεν ξέρετε ή όταν οι άλλοι τρόποι αντισύλληψης τελειώσουν ή αποτύχουν. Το χάπι για παράδειγμα δεν μπορεί να σας προστατεύσει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αν το πήρατε και μετά για οποιονδήποτε λόγο κάνατε εμετό. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αναγκαία η χρήση ενός προφυλακτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να γνωρίζετε πού μπορείτε να προμηθευτείτε επείγουσα αντισύλληψη
Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να προλάβει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή αν η παραδοσιακή μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε. Καλό είναι ωστόσο να μην χρησιμοποιείται τακτικά και να μην θεωρείται αντισυλληπτική μέθοδος- πρόκειται για μία λύση ανάγκης.

Δεν χρειάζεται πανικός
Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε «αναποδιά» με ψυχραιμία. Και να θυμάστε. Δεν είναι ντροπή να πείτε όχι αν δεν θέλετε να κάνετε σεξ με κάποιον. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το προχωρήσει πέρα από το σημείο που εσείς θέλετε.

Πηγή: stogiatro.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης