Το να έχει κάποιος πολύ… αυξημένη σεξουαλική διάθεση δεν είναι τόσο «απλό», όσο το κάνουν να φαίνεται οι ερωτικές ταινίες και το σινεμά γενικότερα.

Όσον αφορά στο σεξ, συγκριτικά με τους άνδρες, για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολο να διεγερθούν, αλλά και επίσης πιο εύκολο να… ξενερώσουν και να χάσουν κάθε διάθεση τη στιγμή της σεξουαλικής επαφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στη Μ. Βρετανία.

Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Diana Fleischman, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχόμενες μολυσματικές καταστάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 76 γυναικών ηλικίας 18-42 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– στο πρώτο τούς έδειξαν αηδιαστικές εικόνες πριν τους δείξουν μια ερωτική ταινία

– στο δεύτερο οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες αφότου είχαν δει μια ερωτική ταινία

– στο τρίτο οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο πριν παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία, και

– στο τέταρτο γκρουπ, όπου παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου αφότου είχαν δει μια ερωτική ταινία.

Οι επιστήμονες μέτρησαν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας. Διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία αφότου είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία τη στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άνδρας. Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κ.λπ.) που θα αισθανθεί η γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτήν την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «PLOS One».

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης