Θεωρείται από τις κορυφαίες υπερτροφές, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Α και Κ, έχει λίγες θερμίδες και παρέχει πληθώρα μετάλλων. Σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, έχει ακόμη ένα σημαντικό όφελος, αφού τα αμινοξέα του δρουν προστατευτικά ενάντια στην επιλόχεια θλίψη, κατάσταση ευρύτερα γνωστή ως baby blues.

Ερευνητές από το Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας (CAMH) του Τορόντο διαπίστωσαν ότι το γευστικό μύρτιλο (μπλούμπερι), χάρη στα αμινοξέα τρυπτοφάνη και τυροσίνη που περιέχει, μπλοκάρει την αύξηση μιας πρωτεΐνης (MAO-A) που ευθύνεται για την εξάντληση των ορμονών της ευφορίας (σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη, ντοπαμίνη) στον εγκέφαλο των γυναικών μετά τον τοκετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι γυναίκες που λάμβαναν τρυπτοφάνη και τυροσίνη δεν παρουσίασαν καμία επιδείνωση στη διάθεσή τους σε διάστημα πέντε ημερών, κατά το οποίο τα συμπτώματα της επιλόχειας θλίψης κορυφώνονται. Αντιθέτως, οι νέες μητέρες που δεν έλαβαν τα αμινοξέα είχαν αξιοσημείωτα υψηλές βαθμολογίες σε τεστ κατάθλιψης.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης