Οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη, τα χέρια ιδρώνουν και το μυαλό «θολώνει». Όλα αυτά μπορεί να σας συμβούν σε μια στιγμή μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, πριν από μια σημαντική παρουσίαση μπροστά σε κοινό ή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, και είναι συνώνυμα με το αίσθημα του πανικού.

Τρεις εύκολες και γρήγορες τεχνικές εμπνευσμένες από τη μέθοδο της γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας θα σας βοηθήσουν να βρείτε την πολυπόθητη γαλήνη που αναζητείτε σε στιγμές έντασης ή αρνητικής διάθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η τεχνική με το παγάκι

Κρατήστε ένα παγάκι κάτω από τα μάτια σας, ακριβώς επάνω από τα ζυγωματικά, για 30 δευτερόλεπτα. Η διαπεραστική αίσθηση του κρύου θα αποσπάσει την προσοχή σας από τις κακές σκέψεις που τρέχουν στο μυαλό σας. Επίσης, το κρύο ερέθισμα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός της αναπνοής και των καρδιακών παλμών, και να ανακτήσετε την ηρεμία σας.

2. Η τεχνική του σκουπιδοτενεκέ

Πάρτε ένα λευκό φύλλο χαρτί και γράψτε αρνητικές σκέψεις όπως «Δεν κάνω τίποτα σωστά». Μετά διαβάστε τις προτάσεις που γράψατε και αναρωτηθείτε εάν πραγματικά ισχύουν. Μελέτες δείχνουν ότι πετώντας σε έναν νοητό σκουπιδοτενεκέ τις διαστρεβλωμένες αρνητικές σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας μπορούμε να μάθουμε να σκεφτόμαστε πιο ρεαλιστικά και να βελτιώνουμε συνεχώς την αυτοεικόνα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης