Το «Καταφύγιο Γυναίκας» με αφορμή την 8η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» διοργανώνει την ημερίδα με τίτλο «Βία κατά των γυναικών: Ολιστική ματιά στο φαινόμενο». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (πρώην πολλαπλών χρήσεων) του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρα 16:30 – 20:00.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην πρόληψη και μείωση των περιστατικών κακοποίησης των γυναικών. Σε μία προσπάθεια να δούμε το φαινόμενο ολιστικά, οι ομιλίες που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα αναφέρονται σε διαφορετικά είδη έμφυλης βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν από ειδικούς στο φαινόμενο της κακοποίησης οι διάφορες πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, οι συνέπειες που υπάρχουν στα παιδιά καθώς και τρόποι αντιμετώπισης. Θα γίνει αναφορά στην εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική παρενόχληση, όπως επίσης και σε πιο σύγχρονες μορφές βίας, όπως είναι η παρακολούθηση μέσω διαδικτύου.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν αλφαβητικά οι:

Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του Α.Π.Θ
Σοφία Κωνσταντοπούλου, Επικοινωνιολόγος, εθελόντρια στο «Καταφύγιο Γυναίκας»
Κατερίνα Λέντη, Ψυχολόγος στο «Καταφύγιο Γυναίκας»
Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός ψυχολόγος
Μαρίνα Παπαδοπούλου, Υπευθυνη προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης της «Α21»
Δανάη Τζανετάκη, Δικηγόρος στο «Καταφύγιο Γυναίκας»
Γλυκερία Τσοπανίδου, Κοινωνική Λειτουργός στο «Καταφύγιο Γυναίκας»
Συντονίστρια: Κωνσταντίνα Μοσχοτά, Υπεύθυνη Διαχείρισης και Οργάνωσης στο «Καταφύγιο Γυναίκας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ώρα προσέλευσης: 16:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης