Τα πετυχημένα ζευγάρια καταφέρνουν να έχουν ισορροπίες, να συμπεριφέρονται ανάλογα με τις απαιτήσεις της στιγμής και να μην «κολλάνε» σε στερεότυπα. Σύμφωνα με το gamos.gr, τα 8 πράγματα που ζηλεύουμε στις τέλειες σχέσεις είναι τα εξής:

1. Δεν φοβούνται τους καβγάδες

Μα ναι. Γιατί ξέρουν ότι είναι απλά ένα ξέσπασμα και ότι σε λίγο θα είναι και πάλι ερωτευμένοι και αγαπημένοι. Και όχι δεν ισχύει αυτός ο τρομερός και απόλυτα αγχωτικός μύθος ότι τα αγαπημένα ζευγάρια δεν μαλώνουν. Δεν αισθάνονται καμιά απειλή από τα ξεσπάσματα και τις έντονες διαφωνίες. Ξέρουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν την ένταση και την αντιπαράθεση, και πότε να κάνουν πίσω, να παίρνουν μια απόσταση και να οδηγούνται σε μια λύση, μια συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Ξέρουν να ζητούν συγγνώμη

Ναι, γιατί αυτό που κυριαρχεί είναι η αγάπη και ο σεβασμός και όχι χαζοεγωισμοί και πείσματα. Ένα αγαπημένο ζευγάρι θέλει να κλείνει τα όποια θέματα παρεξήγησης και έντασης. Κανείς δεν είναι νικητής και κανείς χαμένος. Τα αγαπημένα ζευγάρια ξέρουν να παραδέχονται τα λάθη τους και ταυτόχρονα ξέρουν να συγχωρούν.

3. Στηρίζουν ο ένας στον άλλον

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα σκεφτούν σε κάποια δύσκολη στιγμή ή σε κάποιο δίλημμα. Σέβεται και εκτιμά ο ένας την προσωπικότητα του άλλου, τη γνώμη και την κρίση του και ο ένας αποζητά τη συζήτηση με τον άλλον για να ανακαλύψουν μαζί την καλύτερη λύση. Δεν ντρέπεται ο ένας τον άλλον και δεν αισθάνεται ποτέ μειονεκτικά ο ένας απέναντι στον άλλον. Είναι «συνεργάτες», υποστηρικτές, φίλοι. Δεν επικρίνουν και δεν αφορίζουν. Συζητούν και αποδέχονται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης