Γνωστή και ως «φυτό της αθανασίας», η αλόη είναι στην πραγματικότητα το θαυματουργό φυσικό συστατικό για άψογο δέρμα. Με ενυδατικές, ρυθμιστικές, καθαριστικές και θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι το φυτό που διαθέτει το μακρύτερο ίσως κατάλογο χρήσης στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία. Αν και η Δύση ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης τα τελευταία χρόνια, είναι ήδη γνωστό ότι το καταπληκτικό αυτό φυτό μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις, πολλές από τις οποίες δερματικές ενώ βρίσκεται ακόμη στα ερευνητικά εργαστήρια, με τους ειδικούς να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες θαυματουργές εφαρμογές της.
Μετά το χειμώνα είναι απολύτως φυσιολογικό η τρίχα να αδυνατίζει, μας λένε ειδικοί δερματολόγοι.

Δυστυχώς και με τον ερχομό της άνοιξης δεν καλυτερεύουν τα πράγματα. Θεωρητικά ο οργανισμός μας ανακτά τις δυνάμεις του, αλλά πολλές φορές δεν είναι έτοιμος να επιταχύνει και να συμβαδίσει με την εποχή με αποτέλεσμα να παρουσιάζει λειτουργικές δυσκολίες χωρίς τα κατάλληλα τονωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ευεργετικό αποτέλεσμα της αλόης είναι η ενυδάτωση που προσφέρει. Το ιδανικό δηλαδή για μαλλιά ξηρά και αφυδατωμένα εξαιτίας συνεχών ταλαιπωριών από κλιματικές συνθήκες, βαφές και πιστολάκι. Η αλόη είναι φυτό που επιβιώνει σε εξαιρετικά θερμά κλίματα γιατί αποθηκεύει νερό στον ιστό της. Στο χυμό της υπάρχουν συγκεντρωμένες πολλές θρεπτικές ουσίες και πλούσιες σε βιταμίνες.

Περιέχει πολυσακχαρίτες που σε συνεργία με άλλα συστατικά προσφέρουν τη μέγιστη φυσική ενυδάτωση, παρέχοντας την απαραίτητη υγρασία στην τρίχα. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά μας ξαναγίνονται μαλακά και λαμπερά, αλλά ταυτόχρονα και πιο ανθεκτικά στις κλιματικές εναλλαγές και στην ατμοσφαιρική μόλυνση, καθώς ενυδατώνονται από τη ρίζα ως την άκρη.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης