Τα cupcakes γίνονται ανοιξιάτικα και μας κερδίζουν με την ανάλαφρη γεύση λεμονιού. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα γίνουν τα αγαπημένα σας αυτήν την εποχή.

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά και 1 κρόκο αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε χάρτινες θήκες για cupcakes (κίτρινες κατά προτίμηση) σε μία φόρμα με θήκες για cupcakes. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά και τον κρόκο αβγού και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ όταν χρειάζεται. Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και τη βανίλια. Προσθέτετε στο μείγμα το μείγμα αλευριού, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύετε μέχρι να μην υπάρχει αλεύρι στεγνό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης