Συνώνυμο του καλοκαιριού, των παιδικών αναμνήσεων και της πλούσιας, γλυκιάς γεύσης, η αγαπημένη βυσσινάδα δεν είναι και τρομερά περίπλοκη στη διαδικασία παρασκευής της, αν φυσικά έχουμε την υπομονή να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο, αφού η εμπειρία μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως η βυσσινάδα του εμπορίου δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ τη γεύση της σπιτικής.

Υλικά: 2 κιλά βύσσινα, 2 κιλά ζάχαρη, 4 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού, 1 φλιτζ. ζεστό νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με τη βοήθεια μιας φουρκέτας. Τα κουκούτσια τα κρατάμε μέσα σε μπολ στο οποίο προσθέτουμε το ζεστό νερό. Βάζουμε τα βύσσινα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Ύστερα προσθέτουμε και το νερό, το οποίο έχει αρωματιστεί πλέον από τα κουκούτσια. Μέσα σε κατσαρόλα, σουρώνουμε καλά τα βύσσινα περνώντας τα μέσα από τουλπάνι, ή τούλι, ή τρυπητό. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ανάβουμε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη μέσα στα υγρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης