Η ξηρότητα του δέρματος είναι ένα πολύ συνηθισμένο, κατ’ εξοχήν χειμερινό πρόβλημα. Αν και σπανίως η ξηρότητα είναι σοβαρή πάθηση, μπορεί να είναι δυσάρεστη και αντιαισθητική.Το κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες είναι τσουχτερό και τα χέρια μας είναι αφυδατωμένα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το δέρμα «σκάει» και είναι πολύ ξηρό. Το φαινόμενο της έντονης ξηροδερμίας στα χέρια οφείλεται στο κρύο αλλά και στη μείωση της παραγωγής του σμήγματος, που είναι το φυσικό λίπος του σώματος κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι πρώτες κρύες μέρες του χειμώνα ταλαιπωρούν τα χέρια μας, με σκασμένο δέρμα, φουσκάλες, κοκκινίλες και –σε σπάνιες περιπτώσεις– πληγές στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να περιποιηθείτε το ταλαιπωρημένο σας δέρμα, και να λάβετε έξτρα μέτρα προστασίας για τον χειμώνα που μόλις ξεκίνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Φορέστε γάντια, όταν βρίσκεστε έξω. Προτιμήστε τα δερμάτινα γάντια, καθότι το μαλλί δεν είναι ο καλύτερο φίλος του πληγωμένου δέρματος. Τα γάντια είναι μια πρώτη ασπίδα προστασίας και το απαραίτητο αξεσουάρ για τους χειμερινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης