Ήρθε η ώρα για το δεκατιανό ή το απογευματινό σας σνακ, αλλά το πρόγραμμά σας προστάζει να φάτε κάτι βιαστικά; Τα κράκερς ίσως να αποτελούν τη λύση για εσάς.

Τα κράκερς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή κυρίως ως ενδιάμεσα γεύματα μιας και έχουν το πλεονέκτημα πως είναι στεγνά, δεν χρειάζονται ψυγείο ενώ μεταφέρονται εύκολα και καταναλώνονται εκτός σπιτιού. Εκτός από την προφανή τους χρήση σαν σνακ, τα κράκερς χρησιμοποιούνται πια και σε αρκετές συνταγές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι τα κράκερς και πόσες θερμίδες θα μου παρέχουν;

Τα κράκερς είναι αρτοσκευάσματα που δημιουργούνται με πρώτη ύλη συνήθως το αλεύρι διαφόρων δημητριακών. Συνηθέστερα χρησιμοποιείται αλεύρισίτου, ενώ δημοφιλή έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και τα κράκερς με σίκαλη, που παρασκευάζονται συνηθέστερα από μίγμα αλεύρων (σίτου, σίτου ολικής άλεσης και σίκαλης). Το θερμιδικό περιεχόμενο ανά τεμάχιο είναι αρκετά χαμηλό (44kcal). Στη σωστή ποσότητα, μάλιστα, θα λέγαμε πως τα κράκερς μπορούν με ευκολία να χωρέσουν σε ένα υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής με στόχο την απώλεια βάρους.

Τι συστατικά προσφέρει ένα κράκερ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που μας παρέχει ένα κράκερ προέρχεται από υδατάνθρακες που είναι και η πρώτη πηγή ενέργειας που προτιμά ο οργανισμός και ο εγκέφαλος πιο συγκεκριμένα. Τα κράκερς ωστόσο, ανάλογα με τα άλευρα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους μπορεί να αποτελούν πλούσια πηγή φυτικώνινών. Κατά κανόνα, τα κράκερς με δημητριακάολικήςάλεσης όπως η σίκαλη, μας δίνουν περισσότερες φυτικές ίνες που μπορεί να φτάσουν το 1g σε ένα τεμάχιο των 10g. Τέλος, τα περισσότερα κράκερς είναι χαμηλά σε λιπαρά. Πρόκειται για ένα αμυλούχο ουσιαστικά τρόφιμο με χαμηλό περιεχόμενο σε πρωτεΐνη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης