Το στερεότυπο της «χαζής ξανθιάς» καταρρίπτεται σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι «Μπάρμπι» όλου του κόσμου μπορούν να χαίρονται τα ξανθά τους μαλλιά και την εξυπνάδα τους.

Οι ξανθιές είναι εξίσου έξυπνες με τις μελαχρινές, τις καστανές και τις κοκκινομάλλες, σύμφωνα με μια εθνική μελέτη σε 10.878 γυναίκες στην Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η μελέτη παρέχει πειστικές αποδείξεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση για τις ξανθιές για  την νοημοσύνη τους με βάση το χρώμα των μαλλιών” δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Jay Zagorsky, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Για τους ξανθούς άνδρες άλλωστε δεν πιστεύει κανείς ότι έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους άνδρες με τα άλλα χρώματα μαλλιών.Τα δεδομένα προέρχονται από αποτελέσματα του τεστ των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο χρησιμοποιείται από το Πεντάγωνο για να καθορίσουν τη νοημοσύνη όλων των νεοσυλλέκτων.

Λευκές γυναίκες με φυσικά ξανθά μαλλιά βαθμολογήθηκαν με μέσο όρο βαθμολογίας IQ αντίστοιχο με αυτό των γυναικών με καστανά, κόκκινα και μαύρα μαλλιά, σύμφωνα με τη μελέτη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος IQ στις ξανθιές ήταν στην πραγματικότητα ελαφρώς υψηλότερος από εκείνον των γυναικών με τα άλλα χρώματα μαλλιών – αλλά η διαπίστωση αυτή δεν είναι στατιστικά σημαντική, δήλωσε ο Zagorsky.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες από τις υπόλοιπες αλλά μπορώ σίγουρα να πω ότι δεν είναι καθόλου «χαζές», δήλωσε ο Zagorsky, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινου Δυναμικού του πανεπιστημίου.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Economics Bulletin».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης