Πόσες φορές ήθελες να κλάψεις, να πλαντάξεις, να πέσεις στα πατώματα για μερικά λεπτά ή και παραπάνω, απλά για να αποφορτιστείς και να βγάλεις από μέσα σου την κακή ενέργεια;

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να το κάνεις, ξέσπασε ελεύθερα. Η επιστήμη προειδοποιεί πως η καταστολή των συναισθημάτων μπορεί να βλάψει την ψυχική μας υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Mind, της οποίας επικεφαλής είναι ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Paul Farmer, διεξήγαγε μια έρευνα σχετική με την καταστολή και την έκφραση των συναισθημάτων, με τη συμμετοχή 2063 ενηλίκων.

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους ηλικίας 18 -34 ετών παραδέχτηκε πως το σκέφτεται προτού να δείξει τα συναισθήματά του κάθε φορά που νιώθει ευάλωτος, καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σημάδι αδυναμίας, σε σύγκριση με μόλις έναν στους δέκα άνω των 55 ετών που έχουν τέτοιες αναστολές.

Μάλιστα ένας στους πέντε ανθρώπους της νεότερης ηλικιακής ομάδας ανέφεραν ότι έφταναν στο σημείο όπου ήθελαν ακόμα και να φωνάξουν εξαιτίας του άγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να φωνάξουν λόγω άγχους, διπλάσιες πιθανότητες να πουν ότι το κλάμα τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, ενώ οι μισές συμμετέχουσες παραδέχτηκαν πως στράφηκαν στο φαγητό για να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά συναισθήματα, σε σύγκριση με τα δύο πέμπτα των ανδρών.

Άγχος, όπως λέμε κατάθλιψη

Οι ειδικοί καταλήγουν πως το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή μας, μέρα με τη μέρα και να κάνουν πιο δύσκολη την κατάκτηση μιας ευχάριστης ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης