Υλικά:

• 1 κιλό λαζάνια
• 3 μελιτζάνες «τσακώνικες» κομμένες σε λεπτές φέτες
• 3 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 150γρ. βιτάμ Soft
• 2-3 σπόρους μπαχάρι
• 1 κ.γ. βασιλικό ή pesto βασιλικού
• 1 φύλλο δάφνης
• 1/2 ξύλο κανέλας
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 ζωμός λαχανικών Knorr
• 200γρ παρμεζάνα
• ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα λαζάνια προσέχοντας να μη σπάσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 60γρ. βιτάμ μαζί με τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά, και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με 200ml νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης