Αν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, τότε μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα σας, χωρίς φάρμακα αλλά με φυσικούς τρόπους.

Κάντε διατροφή χαμηλή σε χοληστερόλη και πλούσια σε φυτικές ίνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υιοθετήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής αποφεύγοντας τα κορεσμένα λίπη και τα trans λιπαρά οξέα. Ακολουθήστε υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος, που περιορίζουν το λίπος, όπως το ψήσιμο στη σχάρα, στον ατμό και αντικαταστήστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Τα κορεσμένα λίπη βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα ζωικά προϊόντα, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Τα τηγανητά, τα λιπαρά ντρέσινγκς και τα τυποποιημένα σνακ είναι απαγορευτικά. Περιορίστε επίσης, και τη διαιτητική χοληστερόλη (βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα αβγά, το συκώτι, τα εντόσθια και οι γαρίδες) στα 300 mg την ημέρα.

Από την άλλη πλευρά οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι η βρώμη τα φασόλια το ρύζι, το κριθάρι. Προσοχή όμως χρειάζεται στην κατανάλωση της ποσότητας των τροφών αυτών γιατί μπορεί να προκαλέσουν φουσκώματα και πόνους στην κοιλιά. Επίσης, τα φρούτα που είναι πλούσια σε πηκτίνη όπως τα μήλα και τα αχλάδια, είναι πολύ αποτελεσματικές όσον αφορά τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης.

Επιλέξτε το σκόρδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνες έχουν αποδείξει πως το σκόρδο συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης και της πίεσης και μειώνει την ολική χοληστερίνη. Δυο φρέσκες σκελίδες είναι ιδανική ποσότητα για κάθε μέρα. Άλλες έρευνες επίσης, έχουν αποδείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση σκόρδου ή ακόμη και έτοιμων σκευασμάτων που περιέχουν σκόρδο ως συμπλήρωμα διατροφής μπορούν να μειώσουν σε μέτριο βαθμό τη χοληστε
ρόλη. Όπως φαίνεται, τα ευεργετικά αποτελέσματα του σκόρδου οφείλονται στις θειούχες ενώσεις του…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης