Καλοκαίρι. Ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και συχνά μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα. Ωστόσο, αυτές οι συνήθειες κάθε άλλο παρά «σύμμαχοι» είναι για τα μαλλιά σας. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου τα κάνει θαμπά και τα ξηραίνει, ενώ η υγρασία, το χλώριο της πισίνας και το θαλασσινό νερό επιδεινώνουν την κατάσταση. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβάλλεστε. Αυτοί οι εύκολοι τρόποι φροντίδας που σας προτείνω θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μαλλιά σας και να απολαύσετε τις διακοπές σας ξέγνοιαστες.

1. Προστατέψτε το χρώμα τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φως του ήλιου είναι σκληρό με τα βαμμένα αλλά και τα φυσικά μαλλιά. Εκφυλίζει την προστατευτική τους πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα το χρώμα να οξειδώνεται και να αποκτούν μια μουντή μπρονζέ απόχρωση. Παράλληλα, με την αλόγιστη και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο, γίνονται σκληρά και θαμπά. Ακόμη κι εσείς που διατηρείτε το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σας, μετά την έκθεση στον ήλιο θα παρατηρήσετε διακριτικές, φυσικές ανταύγειες.

Τι να κάνετε:

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με SPF (φίλτρο αντηλιακής προστασίας), καθώς προστατεύουν την υγεία των μαλλιών σας. Εξοπλιστείτε με ένα αντιηλιακό «ευρέος φάσματος» που προστατεύει από τις ακτινοβολίες UVA και UVB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοράτε πάντα καπέλο με μεγάλο γείσο. Στην αγορά θα βρείτε καπέλα με πυκνή ύφανση, από υλικά με αντηλιακό δείκτη για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Κάντε κλικ στη διεύθυνση www.sunprecautions.com και βρείτε καπέλα φτιαγμένα από ειδικό ύφασμα με δείκτη SPF 30+ που μπλοκάρει πάνω από το 97% των UVA και UVB ακτινών.

Tip: Επιλέξτε ένα αντηλιακό μαλλιών σε spray, λάδι, ή γαλάκτωμα που εκτός από προστασία, θα σας προσφέρει ενυδάτωση και αντιγηραντική φροντίδα. Απλώστε το προϊόν σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών πριν την ηλιοθεραπεία. Μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε με την ίδια συχνότητα που ανανεώνετε το αντιηλιακό για το σώμα ή το πρόσωπό σας κάθε φορά που βουτάτε στη θάλασσα ή την πισίνα. Μετά το μπάνιο, περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και κοντίσιονερ από ειδικές σειρές προϊόντων, σχεδιασμένες για να απομακρύνουν το αλάτι της θάλασσας και να ελαχιστοποιούν τις φθορές από το περιβάλλον.

2. Αντιμετωπίστε το φριζάρισμα

Η υγρασία της ατμόσφαιρας το ευνοεί. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, οι συσκευές ισιώματος και το καθημερινό στάιλινγκ ανασηκώνουν τα λέπια της τρίχας, επιτρέποντας στα μόρια του νερού από την υγρασία του περιβάλλοντος να εισχωρούν στο στέλεχός της. Ως αποτέλεσμα, αυτή διογκώνεται και τα μαλλιά γίνονται πιο ατίθασα. Και πάλι δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε, καθώς έχουμε τις λύσεις.

Τι να κάνετε:

Δοκιμάστε ένα προϊόν περιποίησης με βάση τη σιλικόνη σε μορφή σέρουμ. Συστατικό μη λιπαρό, με μικρομόρια τα οποία απλώνονται ομοιόμορφα στα μαλλιά, θα τους χαρίσει απαλότητα και θα τα τιθασεύσει. Τα προϊόντα αυτά λειαίνουν έστω και προσωρινά τα λέπια της τρίχας και εμποδίζουν την απορρόφηση μορίων νερού. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες έχουν δημιουργήσει εξελιγμένες φόρμουλες σιλικόνης.

Tip: Φορμάρετε τα μαλλιά και φιξάρετέ τα με ένα anti-frizz σπρέι για να τα διατηρήσετε λεία ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες υγρασίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο του ή πάνω από το σέρουμ σιλικόνης.

Πηγή: myself.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης