Πολλές φορές έχουμε αυγά στο ψυγείο μας που δεν θυμόμαστε πότε τα αγοράσαμε και αν είναι κατάλληλα προς κατανάλωση… Τώρα μάλιστα που θα προμηθευτείτε και αρκετά αυγά για να τα βάψετε, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος  για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα.

Πάρτε το αυγό και βάλτε το σε ένα μπωλ με νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν το αυγό είναι πολύ φρέσκο τότε θα βυθιστεί στο πλαϊνό μέρος του, και θα παραμείνει βυθισμένο.

Αν είναι φρέσκο (μίας εβδομάδας), τότε θα βυθιστεί και αυτό, αλλά το πίσω μέρος του αυγού (το μεγάλο) θα είναι ελαφρώς ανυψωμένο.

Ένα αυγό παλιό (τριών εβδομάδων), θα βυθιστεί αλλά με τη μύτη προς τα κάτω. Το πίσω μέρος του αυγού θα δείχνει προς τα επάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή τα πολύ παλιά αυγά,  επιπλέουν  κανονικά. Αυτά τα αυγά δεν είναι κατάλληλα προς βρώση και πρέπει να τα πετάξετε.

Επίσης:
– Ένα φρέσκο αυγό πρέπει να έχει σφριγηλό και συμπαγή κρόκο, που να μην σπάει εύκολα.
– Στα βραστά αυγά, όταν τα ξεφλουδίζουμε δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στο αυγό και τη φλούδα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης