Ενοχλητικά συµπτώµατα µπορεί να κάνουν την εµφάνισή τους σηµατοδοτώντας τη µετάβαση στην εµµηνόπαυση. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις!

Τα πρώτα σηµάδια Οι γυναίκες στην Ελλάδα µπαίνουν σε φάση εµµηνόπαυσης κατά µέσο όρο µεταξύ 48 έως 52 ετών. Το πρώτο σηµάδι είναι οι ακανόνιστοι κύκλοι περιόδου, σύµπτωµα για το οποίο θα πρέπει να ενηµερωθεί ο γυναικολόγος, ο οποίος θα συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για κλιµακτήριο, η οποία µπορεί να κρατήσει 2 έως 5 χρόνια µέχρι η γυναίκα να µπει οριστικά στην εµµηνόπαυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 7 πιο συνηθισµένα προβλήµατα Περίπου το 70 µε 80% των γυναικών αναφέρουν κάποια ενοχλητικά συµπτώµατα κατά τη διάρκεια της εµµηνόπαυσης, αλλά η ένταση και η συχνότητα των συµπτωµάτων ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Εξάψεις: Είναι πιο συχνές τα δύο πρώτα χρόνια της εµµηνόπαυσης. Πρόκειται για µια ξαφνική αίσθηση ζέστης σε διάφορα µέρη του σώµατος, ειδικά στο στήθος και το πρόσωπο, που συνήθως ακολουθεί αίσθηµα ψύχους, και διαρκεί λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα. Μερικές γυναίκες µπορεί κατά την έξαψη να αισθάνονται την καρδιά τους να χτυπά πιο γρήγορα. Τι µπορεί να βοηθήσει: Συνήθως µε το πέρασµα του χρόνου οι εξάψεις µειώνονται από µόνες τους. Επίσης µπορεί να βοηθήσει σηµαντικά η λήψη ειδικών συµπληρωµάτων διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης