Υλικά:

¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι
400 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. λευκό κρασί
5 κούπες ζωμό κότας ή λαχανικών
Λίγη μουστάρδα
100 γραμμ. σκληρό κασέρι της αρεσκείας μας κομμένο σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση:

1.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά με ξύλινη σπάτουλα και τα μανιτάρια, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας το με γρήγορες κινήσεις μέχρι να γίνει διάφανο. Μόλις γίνει αυτό σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μέσα την μουστάρδα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σταδιακά και σε μικρές ποσότητες, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά μέχρι να προσθέσουμε τα επόμενα.

2. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο μέχρι να βράσει το ρύζι χωρίς όμως να μην γίνει πολύ μαλακό. Τέλος τραβάμε το τηγάνι μας από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κασέρι, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως έτσι ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να μην στεγνώσει ή μαλακώσει το ρύζι μας. Το ριζότο μας θα πρέπει να είναι χυλωμένο και να έχει κρεμώδη υφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης