Υλικά:

– 8 -10 φύλλα Iceberg ή μαρούλι
– 1 μέτριο μήλο κόκκινο
– 1/2 ματσάκι ρόκα
– 1 μέτριο κριθαροκούλουρο
– 100 γραμμάρια Γιαούρτι στραγγιστό 2%
– 6 γουλιές Καρύδια
λίγες σταγόνεςΧυμό λεμονιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Vinaigrette μελιού:

4 κουτ. Σούπας (30 γρ) ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας (14 γρ) μηλόξυδο
2 κουτ.σούπας (40 γρ) μέλι
1 κουτ.γλυκού (10 γρ) μουστάρδα dijon
1/4 κουτ.γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Πλένουμε καλά τα φύλλα iceberg, την ρόκα και το κόκκινο μήλο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα.

2.Κόβουμε το κόκκινο μήλο στα τέσσερα και στη συνέχεια σε κύβους.Ραντίζουμε τους κύβους μήλου με λίγες σταγόνες λεμονιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στην σαλατιέρα.

3. Βρέχουμε το κριθαροκούλουρο ελάχιστα σε κρύο νερό και το τοποθετούμε στην κορυφή της σαλάτας, γαρνίρουμε την επιφάνειά του με το γιαούρτι και τα καρύδια.

4. Σε ένα μπλέντερ ή σέικερ κτυπάμε όλα τα υλικά για την vinaigrette και περιχύνουμε την σαλάτα ξεκινώντας από την κορυφή με το γιαούρτι και τα καρύδια.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης