Σήμερα σας προτείνουμε σιροπιαστή καρυδόπιτα που είναι ένα παραδοσιακό γλυκό στο οποίο δεν αντιστέκεται κανείς. Ετοιμάστε ένα ζεστό ρόφημα και δοκιμάστε ένα κομμάτι καρυδόπιτας με γλάσο σοκολάτας.

Υλικά

300 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα στο μούλτι
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα (καλύτερα να τα κοπανίσετε λίγα-λίγα στο γουδί)
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο
8 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
80 γρ. κονιάκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

για το γλάσο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτοντας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης