Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα εκθειάζουν τις θαυματουργές ιδιότητες της μαστίχας Χίου. Με αφορμή την παγκόσμια δημοσιότητα που απέκτησε, δύο Έλληνες ερευνητές αποκαλύπτουν και τα υπόλοιπα, λιγότερο γνωστά θαυματουργά ελληνικά τρόφιμα.

Οι κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι Αστερία Σταματάκη και Κωνσταντίνος Ξένος, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, δημιούργησαν το βιβλίο «Γνωρίστε τα ελληνικά Superfoods» που διατίθεται από τις εκδόσεις Διόπτρα και παρουσιάζει τις άγνωστες μαγικές ιδιότητες των ελληνικών τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν μερικά από αυτά:

Κρόκος Κοζάνης

Προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο, είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό, αναχαιτίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ και συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Αβγοτάραχο Μεσολογγίου
Περιέχει πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, βελτιώνουν τις νοητικές λειτουργίες, προλαμβάνουν καρδιαγγειακά και καρκίνο, και έχουν αντιθρομβωτική δράση.

Κάππαρη

Έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό.

Θυμαρίσιο μέλι

Έχει αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Μάλιστα, όσο πιο σκούρο είναι, τόσο πιο ισχυρή είναι η αντιοξειδωτική του δράση.

Κορινθιακή σταφίδα

Έχει αντικαρκινικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς με υπέρταση να ρυθμίσουν την πίεση τους χωρίς να αυξηθεί το ζάχαρο.

Αμύγδαλα
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε και Β2. Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο καθώς και σε καλά λιπαρά, ενώ προστατεύουν από καρκίνο τύπου 2, παχυσαρκία και καρδιοπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης