Όλες οι γυναίκες κάνουν τα πάντα για να έχουν άψογα περιποιημένα μαλλιά. Λένε πως η μέση γυναίκα ξοδεύει 40.000 ευρώ για προϊόντα σχετικά με το styling της κεφαλής της. Αξίζουν αυτά τα λεφτά, όμως;

Κανένα προϊόν δεν συγκρίνεται με μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Προβλήματα, όπως η αραίωση μαλλιών, οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και μετάλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dr Jan Wadstein, ένας εκ των ειδικών της National Hair Aware Campaign, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τα μαλλιά απαιτούν τακτικό εφοδιασμό σε πρωτεΐνες, γλυκόζη, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για την υγεία και την ανάπτυξη. Οι σπασμένες άκρες, η πιτυρίδα και τα θαμπά μαλλιά φανερώνουν έλλειψη σε βασικά συστατικά».

Αντί, λοιπόν, να γεμίζετε τα ράφια του μπάνιου σας με προϊόντα, προτιμήστε να εφοδιάσετε την κουζίνα σας με τα superfoods των μαλλιών.

Καρύδια
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιοτίνη, βιταμίνη Ε και φυσικά ενυδατικά έλαια ωμέγα. Περιέχουν επίσης ίχνη του χαλκού, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης