Ο Τζέιμς Ντιν με το ύφος και κυρίως με το ενδυματολογικό του στιλ αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την αρχετυπική φιγούρα του ’50, αυτήν της νεανικής εξέγερσης. Το στιλ του αβίαστο, χωρίς περιττά αξεσουάρ, χωρίς επιτήδευση πριν από περίπου 60 χρόνια δημιούργησε μια διαχρονικά μοντέρνα εμφάνιση που αντέχει στο χρόνο και που όλες μα όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου στιλ λάτρευαν.

Επαναστάτης χωρίς αιτία, το κακό παιδί- που όλες αγαπάμε και θέλουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας να μας «βασανίσει»-, με κόκκινο μπουφάν και τζιν, υπήρξε εμπνευστής πολλών μεγάλων σύγχρονων σχεδιαστών, ενώ επιρροές του στιλ και του ύφους του υπάρχει σχεδόν σε κάθε ανδρική κολεξιόν, με το πρότυπο του απείθαρχου νέου, που εναντιώνεται σε κάθε τι το κατεστημένο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και την απλότητα της νεότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στιλ του Τζέιμς Ντιν μπορεί σήμερα να φαίνεται κανονικό αλλά την εποχή που εμφανίστηκε ήταν πραγματικά πρωτοποριακό, αφού μέχρι τότε κυριαρχούσε η κολεγιακή εμφάνιση έτσι η υιοθέτηση μιας πιο casual εμφάνισης σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής δημιουργώντας μια νέα γκαρνταρόμπα από την οποία μπορεί ακόμα και σήμερα να εμπνευστεί κάθε άντρας και γιατί όχι και κάθε γυναίκα. Εξάλλου το motor bike style είναι πολύ της μόδας φέτος.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης