To τρανσέξουαλ μοντέλο Αντρέχα Πέγιτς βγήκε στην πασαρέλα για πρώτη φορά ως γυναίκα, κατά τη διάρκεια του show του σχεδιαστή Giles Deacon στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τη Δευτέρα.

Το 23χρονο μοντέλο μοντέλο από τη Σερβία, που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Αντρέ, πριν υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου το 2014, μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφίες από την παρουσίαση της κολεξιόν του Deacon Φθινόπωρο / Χειμώνας 2015, καθώς και μία φωτογραφία της από τα παρασκήνια αγκαλιά με τη συνάδελφο της (και μικρή αδελφή Καρντάσιαν) Κένταλ Τζένερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνομαι καταπληκτικά να κάνω το ντεμπούτο μου στην πασαρέλα για έναν από τους αγαπημένους μου Βρετανούς σχεδιαστές #Giles» έγραψε στο τουίτερ της το μοντέλο.

Φορώντας μία μπλούζα με ψηλό λαιμό, μακρύ μαύρο παλτό και πουά καλσόν, η Αντρέχα τράβηξε τα βλέμματα στην πασαρέλα, επισκιάζοντας βετεράνους της μόδας όπως η Λίλι Ντόναλντσον και η Τζέσικα Σταμ, αλλά και η φίλη της και πολλά υποσχόμενο αστέρι της πασαρέλας Κένταλ Τζένερ.

Πέρυσι, αφού υποβλήθηκε σε εγχείριση αλλαγής φύλου της, η Αντρέχα μίλησε στο Style.com και αποκάλυψε ότι η επέμβαση ήταν κάτι που ήθελε από την ηλικία των 13, παρόλο που έκρυβε την πραγματική της ταυτότητα από τους φίλους και την οικογένειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω καταλάβει ποια ήμουν πολύ νωρίς – στην πραγματικότητα, στην ηλικία των 13, με τη βοήθεια του Διαδικτύου – έτσι ήξερα ότι ήθελα να γίνω γυναίκα, ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω» είπε

«Αλλά δεν ήταν δυνατό τότε, οπότε το άφησα στην άκρη και το ανδρόγυνο στυλ έγινε ένας τρόπος έκφρασης της θηλυκότητας μου χωρίς να χρειάζεται να εξηγηθώ στους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Πριν υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου της, η Αντρέχα είχε ήδη κάνει όνομα στη βιομηχανία της μόδας, ως αρσενικό και θηλυκό μοντέλο, με ανδρόγυνο look που της επέτρεπε να επιδείξει τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά σχέδια.

Μάλιστα παρουσίασε την Haute Couture συλλογή του Ζαν Πολ Γκοτιέ Φθινόπωρο / Χειμώνας 2012 στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2012, πριν επιδείξει σειρά ανδρικών του ίδιο σχεδιαστή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Ιανουάριο του 2013.

Οταν ανακοίνωσε στο πρακτορείο μοντέλων που δούλευε ότι ήταν έτοιμη να γίνει γυναίκα, ήταν απίστευτα υποστηρικτικοί για τη μετακίνηση της από τη λίστα των ανδρών σε αυτή των γυναικών, κάτι που, όπως εξήγησε, «Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ πριν».

Τώρα η Αντρέχα αναμένεται να εμφανιστεί σε μια σειρά από άλλες επιδείξεις κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και του Παρισιού, ενώ θα συμμετέχει στην επερχόμενη ταινία «Σταχτοπούτα» της Σοφία Κόπολα.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης