Μία καμπάνια προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…

H ευφυής καμπάνια «Don’t Μeasure a Woman’s Worth By Her Clothes» δημιουργήθηκε για το Terre Des Femmes, έναν ελβετικό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εστιάζει σε θέματα ισότητας και φεμινισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φτιάχτηκε με σκοπό να υπενθυμίσει πόσο άδικο είναι να βγάζουμε εύκολα και αστόχαστα συμπεράσματα για μία γυναίκα κρίνοντας την από τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Πολλές φορές οι άνθρωποι σκέφτονται με απίστευτη ευκολία ότι μια κοπέλα είναι «εύκολη» ή αμφιβόλου ηθικής αν φοράει πολύ κοντή φούστα, μία μπλούζα με μεγάλο ντεκολτέ ή ψηλά τακούνια. Ή και εσείς οι ίδιες μπορεί να νιώσατε πολύ άβολα την τελευταία φορά που βγήκατε φορώντας κάτι τέτοιο.

Οι σημάνσεις, πάνω στις φωτογραφίες, που μοιάζουν με χάρακα και τα επίθετα που υπάρχουν πάνω σε κάθε «εκατοστό» τους, δείχνουν κάτι που μπορεί να μην έχουμε όλοι μας μπει στον κόπο να εξετάσουμε ορθολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο παράλογο είναι να σκέφτεστε άδικα για την ποιότητα μίας γυναίκας από το μήκος της φούστας, των τακουνιών ή του ντεκολτέ. Ό,τι κι αν φοράει μία γυναίκα παραμένει ένας άνθρωπος που αξίζει τον ίδιο σεβασμό με αυτόν που θα έδειχνε κάποιος σε έναν άντρα με κουστούμι, «φωνάζει» η καμπάνια!

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης