Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος χάνει περίπου 50 με 100 τρίχες από το κεφάλι του κάθε μέρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, χάνουν πολλές περισσότερες τρίχες ως αποτέλεσμα ορισμένων απλών πράξεων που κάνουν καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε πέντε συνήθειες που αυξάνουν την τριχόπτωση:

Έντονο βούρτσισμα/χτένισμα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Απώλειας Μαλλιών, κάθε φορά που περνάτε τη βούρτσα/χτένα από τα μαλλιά σας, ασκείτε πίεση και τάση αρκετή, ώστε να καταπονείται το θυλάκιο της τρίχας στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Ειδικά όταν χτενίζεστε με μεγάλη ένταση αμέσως μετά το λούσιμο -με τα μαλλιά σας ακόμα βρεγμένα-, μπορεί να προκαλέστε το σπάσιμο ακόμα πιο πολλών τριχών.

Πολύ δυνατά πιασμένες κοτσίδες
Κάθε φορά που με ένα λαστιχάκι πιάνετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα, ασκείτε πίεση και σπάτε πολλές τρίχες. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον τρόπο να στέκονται τα μαλλιά σας χωρίς να τα δένετε πολύ δυνατά, ειδικά τις ώρες που είστε στο σπίτι και η εμφάνισή σας παίζει μικρότερο ρόλο.

Συσκευές υψηλής θερμότητας
Αυτές είναι συνήθως τα πιστολάκια στεγνώματος και τα σίδερα ισιώματος των μαλλιών. Η υπερβολική θερμότητα στην τρίχα την κάνει να αφυδατώνεται και να σπάει. Πάντα να εφαρμόζετε ειδικά σπρέι με ευεργετικά έλαια πριν από τη χρήση σίδερου ισιώματος, ενώ και στο στέγνωμα των μαλλιών μη χρησιμοποιείτε τον καυτό αέρα για μεγάλο διάστημα στο ίδιο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης