Είναι το μόνιμο πρόβλημα κάθε γυναίκας, ο αιώνιος εχθρός που, όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, μετατρέπεται σε εφιάλτη. Φυσικά και εννοώ την κυτταρίτιδα. Τι άλλο;

Αυτό που λέω συνέχεια είναι πως δεν είναι απαραίτητο μια γυναίκα να έχει περιττά κιλά για να έχει κυτταρίτιδα. Μπορεί μια πολύ αδύνατη γυναίκα να έχει και μια πιο παχουλή να μην έχει ίχνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια λοιπόν, κυτταρίτιδα είναι η συσσώρευση του λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και, πιστέψτε με, οι ορμόνες είναι από τους βασικούς.

Η διατροφή που είναι πλούσια σε λίπη, οι εξαντλητικές δίαιτες, η ελάττωση της σωματικής δραστηριότητας, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κατάχρηση οινοπνεύματος, το άγχος και το μη ελεγχόμενο στρες, οι διαταραχές των φλεβών και των λεμφαγγείων ευνοούν σημαντικά την κυτταρίτιδα.

Τι να κάνετε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισορροπήστε τα τρία σας γεύματα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πρωινό σας. Όπως σας έχω πει, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όσο κι αν το αγνοείτε. Αποφύγετε τις υπερβολές και τις στερήσεις, γιατί σίγουρα θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης