Το θέμα των αποσμητικών ή των αντιιδρωτικών προϊόντων παραμένει ένα από τα πιο βασικά στο χώρο της ομορφιάς χρόνια τώρα, καθώς πέρα από την εύλογη ανάγκη για φρεσκάδα υπάρχει και το ζήτημα του τι είναι υγιεινό και τι πρέπει να χρησιμοποιούμε για να μην αποκτήσουμε πρόβλημα στο δέρμα μας.

Δυστυχώς, αρκετές έρευνες συνδέουν ορισμένα από τα συστατικά τέτοιων προϊόντων με τον καρκίνο οπότε ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν πώς μπορούν να ανταλλάξουν τα αμφιλεγόμενα χημικά προϊόντα με άλλες πιο φυσικές λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναλλακτικά αποσμητικά παρασκευάζονται από υλικά όπως λεβάντα και γεράνι του λυκίσκου, μέλι, λεμόνι, φασκόμηλο και μεταλλικά άλατα ενώ αν θελήσουμε να βασιστούμε στο παρελθόν θα κρατήσουμε τις πληροφορίες που ήθελαν τους αρχαίους Αιγύπτιους να έφτιαχναν αποσμητικά από σφαιρίδια θυμιάματος και χαρουπιές.

Γιατί ιδρώνουμε;

Ο ιδρώτας είναι φυσικός τρόπος το σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του και σταματά σας υπερ-θέρμανση. Ο ίδιος ο ιδρώτας δεν έχει οσμή, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια συσσώρευση των βακτηρίων – τα οποία τείνουν να πολλαπλασιάζονται σε θερμά περιβάλλοντα -και είναι αυτά που απελευθερώνουν δυσάρεστες οσμές από χημικές ουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φυσικά, δεν ιδρώνουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης