Πολλά από τα φρούτα που καταναλώνετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως καλλυντικά. Ωφεληθείτε από τις ιδιότητές τους και θρέψτε το πρόσωπό σας με τα συστατικά τους.

Μάσκα από μήλα με γάλα
Ο χυμός του μήλου χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά και έχει αποτελεσματική δράση στη σύσφιγξη των ιστών, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, για τη βελτίωση των γραμμών έκφρασης του προσώπου και για τη σύσφιγξη του λαιμού και του στήθους. Φτιάξτε τη μάσκα μήλου, εφαρμόστε την στο πρόσωπο και θα δείτε τη διαφορά. Πολτοποιήστε τα ώριμα μήλα, τα οποία όμως έχετε μουλιάσει για πολλή ώρα μέσα σε γάλα. Εφαρμόστε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα, για είκοσι λεπτά.

Λοσιόν περιποίησης προσώπου από αμύγδαλα

Η λοσιόν αυτή είναι ιδανική για την καθημερινή περιποίηση του δέρματος. Ξεφλουδίστε τα αμύγδαλα, ρίχνοντας 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε χλιαρό νερό, ώστε να φύγει η φλούδα τους, και πολτοποιήστε τα με λίγο κρύο νερό. Ετοιμάστε ένα ζαχαρώδες διάλυμα (100 γραμμάρια ζάχαρης για 1 λίτρο νερό), προσθέστε τον πολτό των αμυγδάλων, ανακατέψτε καλά το μείγμα, αφήστε το για μία ώρα και φιλτράρετέ το. Το υγρό αυτό είναι ιδανικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας και καταπραϋντικό για τυχόν ερεθισμούς.

Μάσκα από αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι το φρούτο με τα περισσότερα λιπαρά, τα οποία όμως είναι ευεργετικά για το πρόσωπο. Πολτοποιήστε ένα αβοκάντο και ανακατέψτε το με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Εφαρμόστε τη μάσκα προκειμένου να δώσετε μια βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπό σας. Επίσης πρέπει να ξέρετε πως ο πολτός του αβοκάντο έχει αντιρυτιδικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές και ενυδατικές ιδιότητες, και ενδείκνυται για τα ξηρά δέρματα.

Μάσκα προσώπου με ανανά

Ο ανανάς είναι γνωστός για τη στυπτική του δράση και ενδείκνυται για τα λιπαρά και θαμπά δέρματα με ανοιχτούς πόρους. Χρησιμοποιήστε τον πολτό του ανανά ως μάσκα προσώπου, για δεκαπέντε λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης