Tο λάδι καρύδας θεωρείται ένα από τα θαυματουργά φυσικά συστατικά, πόσω μάλλον όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Βρήκαμε, λοιπόν, 5 διαφορετικούς τρόπους να το εντάξεις – αν δεν το έχεις κάνει ήδη- στην καθημερινή σου ρουτίνα τώρα τον χειμώνα και να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα!

Ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου (μέρα και νύχτα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έλαιο καρύδας είναι ένα από τα λίγα φυσικά προϊόντα που ανακουφίζουν από δερματικά προβλήματα, όπως η ξηροδερμία, η δερματίτιδα και το έκζεμα.

Απορροφάται εύκολα και άμεσα από την επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς τη βαθιά, χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε τοπικά είτε σε όλο το πρόσωπό σου.

Μάσκα για τα μαλλιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημιούργησε μια ενυδατική μάσκα για τα μαλλιά που θα τα προστατέψει από το κρύο αναμειγνύοντας σε ένα μπλέντερ μισή μπανάνα με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.

Άπλωσε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου και άφησε τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος, λούσου, ως συνήθως.

Βάλσαμο για τα σκασμένα, αφυδατωμένα χείλη

Τα χείλη μας είναι πολύ ευαίσθητα ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να «σκάνε» συνεχώς ή να αφυδατώνονται. Φρόντισέ τα με έλαιο καρύδας! Πώς; Ανάμειξε ίση ποσότητα από λάδι καρύδας και μελισσοκέρι, και ζέστανέ τη σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου. Περίμενε μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα χείλη σου.

Φυσικό ντεμακιγιάζ

Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα η επιδερμίδα μας χρειάζεται extra φροντίδα και περιποίηση. Αν, λοιπόν, τα προϊόντα ντεμακιγιάζ είναι αρκετά «σκληρά» και ερεθίζουν την επιδερμίδα σου, δοκίμασε να κάνεις μασάζ με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου.

Στο τέλος, σύμφωνα με το queen.gr, αφαίρεσέ το χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγαράκι βρεγμένο με ζεστό νερό!

Extra φροντίδα για χέρια και πόδια τη νύχτα

Η εναλλαγή των θερμοκρασιών (ζέστη-κρύο), ο ξηρός αέρας στους κλειστούς χώρους αλλά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και την επιδερμίδα στα χέρια και τα πόδια μας.

Πριν κοιμηθείς, λοιπόν, φρόντισε να απλώνεις μία μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας στα πόδια και τα χέρια σου, και να κάνεις ελαφρύ μασάζ. Το επόμενο πρωί η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή και προστατευμένη!

Με πληροφορίες από το myselvi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης