Ποια είναι η σημασία της διατροφής στην πρόληψη της ακμής

Ποια είναι η σημασία της διατροφής στην πρόληψη της ακμής
Η ακμή αποτελεί δερματολογική πάθηση, η οποία δεν εξαρτάται από την εθνικότητα, το φύλο ή την ηλικία.

Συχνότερα εμφανίζεται στις ηλικιακές ομάδες 12-24 ετών και οφείλεται συνήθως στη επίδραση της τεστοστερόνης, η οποία παρεμποδίζει την κανονική λειτουργία των σμηματογόνων αδένων. Συνεπώς, η παραγωγή του σμήγματος αυξάνεται, γίνεται πιο παχύρρευστο και δεν απελευθερώνεται από τους πόρους των σμηματογόνων αδένων.

Η αδυναμία απελευθέρωσης του σμήγματος οδηγεί με τη σειρά της στο πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων, που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα, προκαλώντας φλεγμονή, μόλυνση και την κλινική εικόνα της ακμής.
Οι διατροφικές συνήθειες είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με την εμφάνιση και έξαρση της ακμής. Ωστόσο, νεότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αντικρίσουν τις παλαιότερες απόψεις, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται διχογνωμία για το τι πραγματικά ισχύει.

Πρώτα από όλα, η βιταμίνη Α είναι η πλέον συνηθισμένη βιταμίνη, που προστίθεται σχεδόν σε όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της ακμής. Η θεραπευτική δράση της βιταμίνης Α οφείλεται στην ιδιότητά της να μειώνει την παραγωγή του σμήγματος...

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 13:12