Η επιλογή της σωστής βούρτσας είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Το πιο βασικό ερώτημα, όμως, είναι τι θέλουμε να κάνουμε και ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, κάθε γυναίκα επιλέγει και την ανάλογη βούρτσα.

Οι συνήθεις τύποι που κυκλοφορούν στην αγορά σε βούρτσες είναι οι εξής:

1. Βούρτσα από φυσική τρίχα με ξύλινη λαβή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως αυτές οι βούρτσες χρησιμοποιούνται σε πολύ μακριά ή σγουρά μαλλιά. Το ξύλο και οι μακριές τρίχες τους εξασφαλίζουν μεγάλη αντοχή στο τράβηγμα, κάτι που θα μας βοηθήσει να ισιώσουμε καλύτερα τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει επαγγελματική εμπειρία. Δίνουν μεγαλύτερη διάρκεια στο χτένισμα.

2. Βούρτσα από πλαστικό ή pvc με αλουμινένιο περίβλημα

Χρησιμοποιούνται σε μακρύ – μεσαίο μήκος, αλλά και σε πιο κοντά μαλλιά. Συνήθως έχουν τρύπες ανάμεσα για να περνά ο αέρας και πιο κοντές τρίχες ενδιάμεσα. Απαιτούν λιγότερη δύναμη, διότι μειώνουν την τριβή λόγω των κοντών τριχών και εξασφαλίζουν περισσότερη κίνηση στο χτένισμα ακόμα και στις μπούκλες.

3. Μεταλλική βούρτσα από φορμαλίνη με επίστρωση φορμαλίνης (συνήθως μπεζ ή γκρι χρώμα)

Μειώνει το φριζάρισμα, χαρίζει άνεση στην κίνηση και διατηρεί καλύτερα την ποιότητα στα μαλλιά σας.

Πότε αλλάζουμε την παλιά μας βούρτσα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι ότι βολεύονται με μια βούρτσα και ξεχνούν να την αλλάξουν. Σηκώστε τη βούρτσα σας οριζόντια, στο ύψος των ματιών και παρατηρήστε εάν δημιουργείται κοίλωμα στο τρίχωμα ή αλλοίωση στο σχήμα του. Στην περίπτωση αυτή, μάλλον ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Εάν το τρίχωμα δεν είναι ευθυγραμμισμένο με το σώμα της βούρτσας και ανοίγουν οι τρίχες αριστερά- δεξιά σε κάθε σας κίνηση, τότε με τη θερμοκρασία, η βούρτσα θα σκίζει την τρίχα κατά μήκος και θα σας δημιουργεί ψαλίδα.

Η επιλογή της σωστής βούρτσας είναι δική σας. Μη διστάσετε να ζητήσετε και να τη δοκιμάσετε στο κατάστημα, για να δείτε την εργονομία στη λαβή και εάν πραγματικά είναι αυτό που επιθυμείτε.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης