Αρκετές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ερεθισμούς των ματιών, όταν υπολείμματα από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούν εισέρχονται στο μάτι ή προσκολλώνται επάνω στον φακό επαφής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουοτερλού στον Καναδά, σύμφωνα με το onmed, θέλησαν να εξετάσουν την ποσότητα υπολειμμάτων που εισέρχονται στα μάτια ανάλογα με το πόσο κοντά εφαρμόζεται το καλλυντικό στο μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Alison Ng, μία εκ των ερευνητών, στόχος ήταν να εξεταστεί το μοτίβο μεταφοράς των υπολειμμάτων όταν το μολύβι εφαρμόζεται εσωτερικά της γραμμής των βλεφαρίδων ή επάνω από τη γραμμή τους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις εθελόντριες ηλικίας 26 έως 30 ετών, οι οποίες δεν είχαν εκδηλώσει κάποιο πρόβλημα στα μάτια, να εφαρμόσουν το καλλυντικό είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά της γραμμής των βλεφαρίδων, δηλαδή πολύ κοντά ή πιο μακριά από το μάτι αντίστοιχα. Την επόμενη ημέρα, δοκίμασαν την άλλη μέθοδο εφαρμογής.

Οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν τα μάτια των συμμετεχόντων 5 με 10 λεπτά μετά την εφαρμογή του καλλυντικού, ώστε να καταγράψουν την ποσότητα των υπολειμμάτων που μεταφέρθηκαν από το μολύβι στο μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπίστωσαν πως…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης