1. Ντεκαπάζ – Το ντεκαπάζ εισχωρεί στην τρίχα και αφαιρεί τη φυσική χρωστική, αλλάζοντας έτσι την δομή της τρίχας και καθιστώντας την πιο επιρρεπή σε βλάβες. Δεν έχει σημασία πόσο συχνά κάνεις ντεκαπάζ – απ΄ τη στιγμή που θα κάνεις μία φορά, αλλάζεις τη «δύναμη» των μαλλιών σου. Προσθέτοντας το στέγνωμα και διάφορα προϊόντα styling, τα μαλλιά γίνονται αδύναμα, θαμπά και σπάνε εύκολα.

2. Περμανάντ/Ισιωτικές – Οι συγκεκριμένες τεχνικές λειτουργούν με το σπάσιμο των δεσμών στο εσωτερικό της τρίχας και τον εκ νέου σχηματισμό με διαφορετικό τρόπο.
Όπως το ντεκαπάζ αποδυναμώνει τα μαλλιά, έτσι και οι τεχνικές ισιώματος/περμανάντ, αντί για πολυτελείς μπούκλες ή λεία ίσια μαλλιά, αφήνουν τα μαλλιά θαμπά και κατεστραμμένα με την πάροδο του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Ανταύγειες και Βαφές – Οι ανταύγειες και οι βαφές δεν είναι τόσο καταστροφικές όσο το ντεκαπάζ, αλλά δεν παύουν να έχουν συνέπειες. Αλλάζουν την εσωτερική δομή της τρίχας, προκαλώντας μια θαμπή εμφάνιση και ξηρότητα.

4. Πρέσες, ψαλίδια, πιστολάκι – Η θερμότητα προκαλεί προσωρινές αλλαγές στους δεσμούς υδρογόνου που υπάρχουν μέσα στην τρίχα. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, οι αλλαγές αυτές μπορεί να γίνουν μόνιμες, αφήνοντας τα μαλλιά μας θαμπά, ταλαιπωρημένα και ξηρά.

5. Αλογοουρές και Πλεξούδες – Ειδικά οι αλογοουρές που είναι αρκετά σφιχτές, σπάνε την τρίχα. Αν καθημερινά πιάνεις τα μαλλιά σου σε αλογοουρές, ξανασκέψου το. Επίσης, αν πιάνεις τα μαλλιά σφιχτά ενώ είναι ακόμα νωπά, μπορεί να προκαλέσεις ακόμα νωρίτερα βλάβη στα μαλλιά σου, καθώς τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης