Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστό burger με λαχανικά και μπιφτέκι κοτόπουλου. Συνδυάστε απόλαυση και σωστή διατροφή…
Υλικά
Για τα μπέργκερ
4 ψωμάκια κυκλικά για μπέργκερ
200 γραμμάρια ανθότυρο
2 αγγουράκια πίκλες, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μπιφτέκια των 120 γραμμαρίων ψημένα, έτοιμα για μπέργκερ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
4 φύλλα μαρουλιού κομμένα στα 2
4 μικρές κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
4 φύλλα μαρούλι
Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
300 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
ψίχα από 1 ψωμί
μισό κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 αβγά
1/2 κούπα ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα μπέργκερ
- Κόβετε το ψωμάκι του μπέργκερ στα δύο.
- Στο κάτω μέρος αλείφετε το ανθότυρο και από πάνω προσθέτετε λεπτές φέτες αγγουράκι πίκλα και το μπιφτέκι το οποίο έχετε ζεστάνετε στην τοστιέρα για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο μεριές μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε από πάνω το κρεμμύδι, την κέτσαπ και ένα φύλλο μαρούλι.
- Στο πάνω ψωμάκι του μπέργκερ αλείφετε τη μουστάρδα, κλείνετε το μπέργκερ και το ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.
- Σερβίρετε σε πιάτο και προσθέτετε πάνω στο ψωμάκι με την μουστάρδα τα φύλλα μαρουλιού.
Για τα μπιφτέκια
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Ανοίγουμε τα μπιφτέκια που πλάθουμε, βάζουμε σε κάθε μπιφτέκι ένα κομμάτι παρμεζάνα στο κέντρο και τα κλείνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.