Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά που προσφέρουμε ύστερα από ένα γεύμα. Πολλοί νομίζουν πως το γλυκό αυτό είναι δύσκολο στην προετοιμασία του, αλλά όταν θα αποφασίσετε να το φτιάξετε, θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι αυτό το γλυκό.

Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
165 ml γάλα πλήρες
4 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1½ ζελατίνα περίπου)
90 γρ. κουβερτούρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. μέλι

Εκτέλεση
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης