Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινό λαιμό
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 ml κρασί λευκό
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 λίτρα ζωμό βοδινού
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και εν συνεχεία τον πελτέ και το σκόρδο. Σοτάρουμε καλά να βγουν τα αρώματα του πελτέ και προσθέτουμε το κρέας.
Περισσότερα στο govastileto.gr